Připravili jsme pro Vás několik základních informací, které potřebujete znát, pokud chcete začít točit zmrzlinu.
Legislativní požadavky:
Na činnost provoz točené zmrzliny doporučujeme řemeslnou živnost v oboru pekař-cukrář. Lze využít i řemeslnou živnost obor hostinská činnost.
Podmínkou je vyučení v oboru, 6 let potvrzené praxe, nebo garant, který splňuje dříve uvedené podmínky.
Hygienické požadavky:
Ohledně hygieny máte povinnost oznamovací, pokud jde o nový provoz. Pokud už provoz existuje a začnete točit zmrzlinu, máte povinnost oznámit rozšíření provozu. Provozovatel za všech okolností, i pokud je řádně zaměstnán, musí vše oznámit i na odbor sociální a zdravotní péče, kde mu budou vyměřeny platby související s jeho podnikáním.
Vybudování stánku:
- tekoucí pitná voda – studená, teplá
- elektřina – 230 V, 400 V (dle typu stroje)
- dřez
- umyvadlo
- pracovní plocha – není stanovena velikost, většinou stačí pracovní deska jako v menší kuchyňce
- prostory omyvatelné vodou – nemusí být kachličky, ale stačí omyvatelná barva, tak aby splňovala požadavek na styk s potravinami
- prostor pro skladování zboží – nemusí být velký, stačí oddělený, např. o velikosti 50 x 100 cm
- další požadavky – dle vyjádření hygieny v daném místě – odbor Hygiena výživy
- malá lednice
- větrání (odvod teplého vzduchu)
- stánek musí splňovat nařízení EP 852/2004 o hygieně potravin
- provozovna musí mít zpracované HACCP, provozní a sanitační řád, revize elektro
Finanční rozpočet:
Finanční investice a její návratnost Vám pomůže spočítat kalkulačka, kterou naleznete na Opočenských stránkách. Pro bližší informace nás kontaktujte na e-mailu polivka@zmrzlinapoli.cz nebo telefonicky na čísle +420 777 641 166
Výběr zmrzlinového stroje a dalšího vybavení:
S výběrem zmrzlinového stroje, výrobníku ledové tříště a dalšího vybavení Vám rádi pomůžeme. Můžete si stroj buď koupit nebo pronajmout. Pro více informací se můžete podívat na aktuální nabídku nebo zavolejte na číslo+420 722 302 010
PROPAGAČNÍ PŘEDMĚTY
Pro podporu Vašeho podnikání jsme pro Vás připravili následující propagační materiály, které jsou vázány na odběr zmrzlinových směsí od našich distributorů.
Příklad propagačního materiálu:
Česká zmrzlina z Opočna:
- Nalepovací markýza
- Vlajka Česká zmrzlina z Opočna
- Nabídková cedule Česká zmrzlina z Opočna
- Mincovník
- Stojánky na kornouty
- Reklamní kornout - postavení na zem
- Reklamní kornout - připevnění na zeď
- Zástěra
- Tričko apod.
Alpina ledová tříšť:
- Nabídková cedule Alpina
- Vlajka Alpina
- Samolepka
Reklamní předměty vydává distributor, poskytnutí reklamních předmětů není vymahatelné.